Teodor Meleșcanu s-a luat de ambasadorul american. Miza: susținerea DNA

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri că l-a asigurat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, în cadrul întrevederii pe care au avut-o în prima jumătate a zilei, că este capabil să înţeleagă mesaje foarte directe şi că “nu este normal ca atunci când există anumite teme de interes pentru relaţiile bilaterale acestea să fie aduse la cunoştinţă prin intermediul presei”.

De ce s-a supărat Meleșcanu pe ambasadorul SUA

“A fost o discuţie care, din punctul meu de vedere, a pornit de la un punct foarte clar şi anume că România este un stat suveran, un stat aliat al Statelor Unite ale Americii şi un stat partener al SUA”, a afirmat ministrul român de Externe la sediul MAE. El a subliniat importanţa parteneriatului bilateral România-SUA. “Din punctul nostru de vedere, al guvernului actual, continuarea şi dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA este una din priorităţile pe care ni le-am asumat şi vom face tot ceea ce stă în puterile noastre pentru ca acest parteneriat să se dezvolte, să se extindă, fiind vorba despre cel mai important partener pe care îl avem pe plan internaţional”, a spus ministrul de Externe.

Totodată, a adăugat şeful diplomaţiei române, mesajele importante trebuie transmise direct, între instituţii. “În acelaşi timp am făcut şi o referire la faptul că nu este normal ca atunci când există anumite teme de interes pentru relaţiile noastre bilaterale, acestea să ne fie aduse la cunoştinţă prin intermediul presei. L-am asigurat pe domnul ambasador că sunt capabil să înţeleg şi atunci când mi se vorbeşte foarte direct şi sperăm ca pe viitor asemenea lucruri să nu se mai întâmple”, a afirmat Teodor Meleşcanu, conform Agerpres.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri