Îngrijitoare de batrâni din Italia, amenințată cu o pușcă și alungată cu pietre când și-a cerut salariul

Într-un conflict legat de neplata unui salariu, un bărbat în vârstă de 59 de ani din Loreto, regiunea Marche, a recurs la violență, atacând cu pietre două femei și amenințând că le va împușca dacă nu se vor retrage. Evenimentul a avut loc pe data de 21 septembrie 2019, iar marți, 26 septembrie 2023, bărbatul a fost condamnat la șapte luni de închisoare pentru amenințări, aruncarea periculoasă de obiecte și vandalism.

Disputa a izbucnit din cauza unui salariu restant de doar 100 de euro, conform informațiilor furnizate de Il Resto del Carlino. Una dintre victime, o femeie în vârstă de 63 de ani, originară din Sicilia, a fost angajată temporar pentru a ajuta cu îngrijirea mamei acuzatului și pentru a se ocupa de treburile casnice, inclusiv gătit.

Ea a fost angajată pentru trei ore pe săptămână, de luni până vineri, începând din 28 august 2019, în baza unui acord cu soția acuzatului, cu un tarif orar de 7,5 euro.

Cu toate acestea, în scurt timp, i s-a comunicat telefonic că serviciile ei nu mai erau necesare, deoarece mătușa acuzatului,  urma să preia îngrijirea mamei. Motivul acestei schimbări ar putea fi legat de conflictele familiale dintre cei doi frați. Unul dintre frați nu era de acord cu angajarea unei îngrijitoare externe, considerând că o membră a familiei ar fi putut să preia această responsabilitate.

În ceea ce privește plata pentru munca prestată până pe 21 septembrie, bărbatul trebuia să-i achite îngrijitoarei suma de 100 de euro. Atunci când ea a cerut acești bani, bărbatul a reacționat violent. Îngrijitoarea a venit însoțită de mătusa barbatului ani la domiciliul acuzatului, unde a avut loc conflictul.

Pe lângă amenințările verbale, care includeau fraza “Dacă nu plecați, trag în voi cu pușca”, bărbatul a aruncat cu pietre în direcția celor două femei, provocând daune vehiculului femeii moldovence. Îngrijitoarea a suferit răni la gât și a necesitat îngrijire medicală timp de cinci zile.

În final, bărbatul a fost condamnat la șapte luni de închisoare pentru amenințări, aruncarea periculoasă de obiecte și vandalism.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri