Îngrijitoare din Italia, a încercat să dea foc bătrînului și l-a maltratat din gelozie. Condamnată la închisoare

Zilele trecute, o femeie în vârstă de 60 de ani, care lucra ca badantă în Italia, a fost condamnată la o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare pentru o serie de agresiuni violente și o tentativă de incendiere a bătrânului pe care îl îngrijea, acesta având aproape 80 de ani. Incidența, care s-a întâmplat în septembrie 2019, pare să fi fost declanșată de gelozia femeii, potrivit Corriere della Sera.

Cuplul s-a întâlnit în 2013, când femeia, originară din America de Sud, a venit în Trentino pentru a lucra ca badantă pentru bătrân. Inițial angajată ca îngrijitoare, relația dintre ei s-a dezvoltat ulterior într-o poveste de dragoste, culminând cu decizia de a locui împreună. Primii ani au fost pașnici, dar din 2015 au început să apară semne de tensiune, în special din cauza geloziei nejustificate a femeii.

Procurorul Alessandro Clemente a reconstituit că agresiunile au continuat neabătute între 2015 și 2019. Într-un astfel de episod, convinsă de presupusele aventuri ale bărbatului cu alte femei, femeia l-a lovit cu bucăți mari de lemn în cap și pe umeri. Acest incident a dus la spitalizarea bătrânului.

De asemenea, ea a folosit obiecte precum un fier de călcat sau cuțite de bucătărie pentru a-și manifesta furia. Bărbatul ascundea aceste obiecte de teamă să nu fie folosite împotriva lui.

În septembrie 2019, situația a escaladat dramatic când femeia l-a acuzat pe bărbat de aventuri și a încercat să-l incendieze, aruncând un lichid pe hainele lui și amenințând că îl va transforma într-o “torță umană”. Din fericire, lichidul nu era inflamabil, ci doar un simplu detergent pentru ștergătoare de parbriz.

Judecătorul Massimo Rigon a decis să nu califice acțiunile femeii ca tentativă de omor, ci ca pe o formă de maltratare continuă într-un context de violență domestică. Pe lângă pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, instanța a dispus ca femeia să plătească o compensație provizorie de 15.000 de euro bătrânului. Avocatul ei, Andrea Antolini, a încercat să o apere în instanță, dar nu a reușit să evite condamnarea ei.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri