Îngrijitoare din Italia condamnată la închisoare după ce bătrâna asistată a murit din cauza ei

O badantă din Italia, în vârstă de 60 de ani și rezidentă în Modena (regiunea Emilia Romagna), a fost condamnată vineri, 4 februarie, la o pedeapsă de aproape un an de închisoare pentru uciderea din culpă a unei bătrâne, în vârstă de 90 de ani, care se afla în grija ei.

Nesupravegheat, căruciorul cu rotile în care se afla bătrâna s-a răsturnat într-un șanț, iar aceasta și-a pierdut pe loc cunoștința și a decedat după câteva zile la spital, în luna septembrie a anului trecut.

Îngrijitoarea, care este de naționalitatea ucraineană, o scosese pe bătrâna de care avea grijă de ani de zile să ia puțin aer, pe un drum de țară din apropierea locuinței acesteia. Ceea ce urma să fie o plimbare la soare obișnuită, în care badanta împingea scaunul cu rotile al pensionarei și discutau diverse, s-a transformat într-o tragedie însă.

Nici acum nu este clar ce s-a întâmplat acolo, spun anchetatorii. Se pare că ucraineanca a fost neatentă pentru câteva momente. Cert este că atât badanta, cât și bătrâna, au căzut amândouă într-un șanț de la marginea carosabilului.

Căderea a fost atât de gravă, încât bătrâna a murit la spital fără să-și mai recapete cunoștința. Îngrijitoarea, care trăiește de mult timp în Italia, a fost astfel acuzată de ucidere din culpă. Copiii victimei au devenit parte civilă în proces.

Potrivit faptei reconstituite de poliție în urma cercetărilor, ar fi fost un accident tragic, provocat de lipsa de atenție a badantei. Aceasta era responsabilă pentru siguranța și securitatea femeii în vârstă de care ar fi trebuit să aibă grijă.

Inițial, femeia ucraineană le-a spus polițiștilor că răsturnarea căruciorului în șanțul adânc a fost cauzată de o motocicletă care a trecut pe drum în mare viteză. Ea a explicat că fusese nevoită să se arunce în șanț cu căruciorul bătrânei cu tot în șanț pentru a evita vehiculul care altfel le-ar fi lovit.

Ulterior, ucraineanca și-a schimbat versiunea și a dat vina pe un șofer nebun care gonea cu mașina pe drumul de țară, unde ea o plimba pe bătrână.

Investigațiile polițiștilor au stabilit însă că nimeni nu a constrâns-o pe badantă să se „salveze” aruncându-se în șanț, deoarece mai mulți martori ai evenimentului – care s-au oprit atunci pentru a le acorda primul ajutor celor două doamne – au declarat că nimeni nu mai trecuse pe acea porțiune de drum.

Pentru a înlătura orice îndoială, anchetatorii au vizionat și imaginile camerelor de supraveghere video din zona respectivă, dar nu au obținut imagini relevante care să susțină declarația inculpatei.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri