Ministrul Turismului propune fără TIR-uri şi camioane, în weekend-uri, în România

Constantin Daniel-Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, este pregătit să vină cu o măsură drastică pentru traficul din România: interzicerea circulaţiei camioanelor de mare tonaj sâmbăta şi duminica.

Ţările din vestul Europei au luat deja o decizie dratică, din acest punct de vedere: începând de sâmbătă la prânz şi până duminică seara la orele 24, circulaţia mijloacelor de transport pentru marfă este interzisă pe aproape întreaga suprafaţă a ţărilor vestice ale Uniunii Europene.

Ministerul Turismului a înaintat ideea autorităţilor competente

În perioadele de sezon, în perioadele de sfârşit de săptămână, atunci când e numărul cel mai mare de turişti în anumite zone, unul dintre incoveniente îl reprezintă traficul rutier. Ori, noi ştim, din punct de vedere al reţelei de autostrăzi, suferim.

Am făcut deja o adresă de înştiinţare, de solicitare, către Ministerul de Interne pe deoparte şi Ministerul Transporturilor pe cealaltă parte, să vedem dacă e cazul de a modifica acea reglementare legală, care să facă posibil acest lucru, adică să fie redus, sau pur şi simplu interzis transportul de mărfuri în acea perioadă de sfârşit de săptămână.

Nu ţine şi nu e în competenţa Ministerului nostru, de aceea am considerat necesar să facem aceste adrese şi înştiinţări, în acealaşi timp”, a declarat Constantin Daniel-Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, pentru postul Antena 3.
campania.euro-tax.ro%20

Amenzi mai mari pentru lipsa rovinietei

Ministerul Transporturilor propune majorarea amenzilor pentru lipsa taxei de drum (rovinietă), sancțiunile urmând să crească cu sume cuprinse între 25 de lei în cazul autoturismelor până la peste 11.000 de lei la camioane grele.

Astfel, pentru categoria B – autoturisme, amenda minimă crește de la 250 de lei la 275 de lei, la microbuze de transport persoane de până la 23 locuri amenda crește cu 500 de lei, de la 1.250 la 1.750 de lei, în timp ce pentru camioane sancțiunea minimă ar putea ajunge la 11.900 de lei, în prezent fiind de 3.000 de lei.

Pentru camioane, valoarea maximă a amenzii va fi de 23.800 lei. Propunerile se regăsesc într-un Proiect de Lege pe care Ministerul Transporturilor l-a prezentat pentru a fi trimis Parlamentului.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri