Îngrijitoarea româncă filmată când agresa bătrânii în Italia: “Condiţiile de muncă erau exasperante”

Infirmiera româncă cu vârsta de 32 de ani care a fost surprinsă în Italia, cu ajutorul camerelor de filmat, în timp ce agresa mai mulţi bătrâni dintr-un azil din Voghera, provincia Pavia după ce rudele mai multor pacienţi s-au plâns conducerii că pe corpul bătrânilor există urme de agresiune, a dat declaraţii pe cât de halucinante pe atât de grave, dacă sunt reale.

Ce a declarat îngrijitoarea în fața judecătorilor:

“Condiţiile de muncă erau exasperante”. Aşa şi-a început pledoaria în faţa judecătorului de instrucţie din Paviaromânca de 32 de ani, arestată marţi dimineaţa imediat după terminarea schimbului. Aceasta a fost audiată pentru ca procurorii să poată înțelege exact ce s-a întâmplat în timpul orelor de muncă și care sunt motivele pentru care aceasta a agresat bătrânii pe care ar fi trebuit să-i îngrijească. Cu toate acestea românca nu le-a oferit foarte multe detalii despre acţiunile sale, considerându-se nevinovată. Aceasta le-a prezentat, în schimb, anchetatorilor situaţia în care se afla, una destul de neplăcută, de altfel.

“Conform contractului, ar fi trebuit să lucrez 30 de ore. În schimb m-au pus să lucrez 130 de ore. Am venit la lucru luni şi am plecat sâmbătă. Am fost acolo zi şi noapte”, a spus femeia, în prezenţa apărătorului său şi a procurorului de caz. Românca a acuzat conducerea azilului că au pus-o să facă de toate, de la curăţenie la îngrijirea bătrânilor, unii dintre ei bolnavi. “În plus, am fost mai tot timpul, în această perioadă, singură. Trebuia să mă ocup de tot”, a continuat aceasta.

Românca susține că gesturile sale au fost provocate de condițiile inumane în care muncea

Chiar dacă inițial identitatea femeii nu a fost dezvăluită, presa italiană a reușit să afle că pe aceasta o cheamă Rosalia Covac. Românca de 32 de ani a refuzat să-şi asume responsabilitatea infracţiunilor filmate cu ajutorul camerelor de supraveghere. Acestea au surprins momentele în care, infirmiera româncă trăgea de păr un pacient, îmbrâncea violent un altul şi folosea un ton ameninţător la adresa unui al treilea pacient. Avocatul femeii, aflate în acest moment în arest la domiciliu, a precizat pentru Il Giorno că îşi va baza apărarea pe condiţiile inumane în care a fost obligată să-şi desfăşoare activitatea clienta lui, fapt ce ar fi dus la astfel de ieşiri violente, total incontrolabile. 

Vezi mai jos imaginile care au surprins-o pe româncă cum agresa bătrânii:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri