Managerii de spital, 30% șpagă din contractele pentru dezinfectanți

Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său un interviu cutremurător, despre șpaga din spitale, cu unul din cei mai importanți medici microbiologi din România, un interviu în care se fac dezvăluiri care nu fac altceva decât să toarne paie pe foc în scandalul dezinfectanților din spitale.

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, dintre care 10 la un mare spital al Bucureștiului și alți 10 la Institutul Cantacuzino, femeia a povestit pe larg ceea ce se întâmplă în spitalele românești. Pentru moment și-a păstrat anonimatul dar probabil în scurt timp numele său va fi făcut public deoarece cele afirmate de medicul microbiolog sunt cutremurătoare.

Ce a declarat medicul microbiolog despre mafia și șpaga din spitale:

  • Toate firmele care vând dezinfectanți spitalelor din România oferă șapagă factorilor abilitați din spitale
  • Hexi Pharma oferea mai mulți bani deoarece se știa că produsele acestei firme erau de o calitate scăzută așa că sumele oferite drept șpagă erau mai mari pentru a-i convinge pe managerii de spitale să accepte să cumpere produse Hexi Pharma.
  • Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma i-a oferit șpagă și i-a spus pe șleau că o va plăti dublu față de cât oferă drept mită concurența.
  • Din ceea ce știe medicul mita oferită de firmele care produc dezinfectanți pentru managerii de spitale este undeva la 30% din valoarea contractului de achiziție al acestora. Mai mult managerii de spitale nu păstrează toți banii pentru ei și o parte a acestora se duc către factorii politici care i-au numit în funcție, în scopu menținerii protecției politice.
  • În spitale nu doar managerii primesc bani drept mită, pentru a facilita achiziția de dezinfectanți diluați ci și directorii medicali, președinți comisiei de licitație, medicul epidemilog, șeful compartimentului de achiziții, directorul economic și chiar și asistenta șefă.

Vezi aici interviul complet de pe blogul lui Cătălin Tolontan, în care apar și alte dezvăluiri cutremurătoare despre mafia din sistemul medical românesc.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri