Ministrul Justiției este ferm: Nu retrage ordonanțele cu privire la amnistie și grațiere

Reprezentanții guvernului PSD nu concep  retragerea Proiectelor de Ordonanțe de urgență care au scos lumea în stradă în ultima săptămână și care au generat o polemică uriașă în spațiul public. Ministrul Justiției, Florin Iordache le transmite  președintelui Klaus Iohannis dar și protestatarilor care se pregătesc să iasă în stradă că nu va retrage aceste proiecte care ar fi foarte necesare și deci după o dezbatere publică și o eventuală corectare a lor se va merge pe adoptarea lor în cadrul guvernului:

Florin Iordache a declarat sâmbătă seară, la postul de televiziune Antena 3, referindu-se la scandalul grațierii, că președintele Iohannis a trunchiat ceea ce face guvernul, și a spus răspicat că nu va retrage acest proiect de ordonanță de urgență.

”Mesajul lui Klaus Iohannis este clar pentru mine, trebuie să avem o dezbatere transparentă. Nu putem rămâne impasibili la situația din penitenciare”, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, sâmbătă, la o Ediție specială de la Antena 3, după ce șeful statului a cerut retragerea proiectelor referitoare la graţierea şi modificarea Codurilor penale.

În același timp, șeful de la Justiție s-a arătat decis în a nu retrage aceste ordonanțe.

”Eu, ca ministru al Justiției, în niciun caz nu voi retrage aceste proiecte (grațierea și amnistia – n.r.). La Ministerul Justiției sunt multe puncte de vedere de completare a proiectului care vizează grațierea. Nu putem să stăm cu niște proiecte în sertare și să așteptăm proiecte-minune”, a adăugat ministrul Justiției.

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri