Mircea Badea va depune sesizări la Protecția Copilului la adresa protestatarilor care își aduc copii la mitingul de sâmbătă

În contextul în care la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă, se anunță un nou protest al bucureștenilor care își vor aduce copii în Piața Victoriei, controversa referitoare la prezența  minorilor la mitinguri devine din ce în ce mai acută.

Aseară Mircea Badea a anunțat public, în cadrul emisiunii „În Gura Presei” pe care o realizează la postul Antena 3 că va reclama fiecare părinte care își va aduce copilul la protest deoarece, din punctul lui de vedere, se încalcă în mod evident  legea.

„Un nou protest. Din nou e ilegal. În sensul că nu are autorizaţie. Tu eşti pentru statul de drept şi să nu respecţi nici măcar legea protestului”, s-a întrebat retoric jurnalistul.

De ce va face sesizări Mircea Badea la adresa protestatarilor care își aduc copii

Realizatorul a reamintit din nou Legea 272/2004, articolul 27, aliniat 4, care precizează ,,copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către parinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice”.

,,Dacă sâmbătă se întâmplă un protest, eu o să fac sesizări la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copiilor că urmează o nouă încălcare a legii. Să cerceteze ei să vadă dacă se respectă legea”, a anunţat Mircea Badea.

Realizatorul de la Antena 3 a amintit că încălcarea acestei legi se pedepsește cu amendă de la 5000 la 10.000 de lei și i-a îndemnat pe cei care își aduc copii în piață, în mod ironic, să reziste și să scoată din buzunar amenda respectivă.  

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri