Ponta cere moțiune de cenzura și alungarea Guvernului Cioloș

Victor Ponta a scris,astăzi pe Facebook, că “dezastrul administrativ” generat de întreruperea sistemului electronic de achiziții publice SEAP este un motiv întemeiat pentru depunerea unei moţiuni de cenzură după 15 iunie.

“Dezastrul administrativ generat de întreruperea sistemului electronicde achiziții publice SEAP, din cauza exclusivă a incompetenței Guvernului de tehnocrați, este după părerea mea cel mai întemeiat și corect motiv pentru depunerea unei moțiuni de cenzură imediat după 15 iunie! Faptul că întreaga țară e blocată dintr-o cauza clară de incompetență și delăsare reprezintă o situație atât de gravă încât Parlamentul trebuie să o sancționeze (prin moțiune de cenzură, dar șio Comisie specială de anchetă)”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Ponta a și explicat ce însemnă suspendarea sistemului:

“Ce înseamnă suspendarea Sistemului!? Toate instituțiile publice din România (școli, spitale, primării, alte autorități locale, case de bătrâni, pompieri, CNADNR etc.) dar și cei care eventual doreau să deruleze programe finanțate din fonduri europene au două opțiuni:

1. Nu achiziționează nimic până pe 15 iunie și pun lacătul pe toate
aceste instituții – ceea ce clar reprezintă infracțiunea de abuz în
serviciu;

2. Achiziționează prin încredințare directă, fără a folosi SEAP – și
deci iar sunt pasibili de abuz în serviciu.
Doar ca fapt divers, cred că și ofițerii SPP care fac coloana de la
București la Sibiu sau care merg cu pistoalele pe bicicletă trebuie să
cumpere benzină prin SEAP. Ghinion!”.

Victor Ponta i-a transmis lui Klaus Iohannis mesajul că “incompetenţa ucide” şi că se face vinovat de acest lucru.

“Domnule Klaus Iohannis – INCOMPETENȚA UCIDE – și Guvernul Dvs. e profund vinovat de asta! Sau mai bine zis dvs. personal. Nu cred însă că vă interesează prea tare asta cât timp avioanele și cazările dvs. în străinătate nu sunt achiziționate prin SEAP!”, a concluzionat Ponta.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri