PSD va organiza un miting de protest săptămâna viitoare

După 4 zile de manifestații  care au scos în stradă sute de mii de români  care au protestat faţă de ordonanţa prin care e modificată legislaţia penală, un lider al PSD a anunţat că organizează o contra-manifestaţie, pentru susţinerea Guvernului Grindeanu, săptămâna viitoare.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a explicat, într-o intervenţie la Antena 3, că partidul îşi propune să facă auzite şi vocile „românilor care nu sunt ai lui Iohannis”.   „Nu este vorba despre o contra-manifestaţie. Respectăm dreptul oamenilor de a manifesta, de a ne spune inclusiv că suntem ciuma roşie, însă avem şi noi dreptul, noi cei care nu suntem românii lui Iohannis, poporul acesta are şi el dreptul să îşi facă vocea auzită. Referitor la ameninţările domnului Iohannis, anunţ că facem totul ca la carte. Vom avea autorizaţii, va fi totul în regulă. Noi vrem să vorbim, să auzim, pentru că avem multe de strigat.

 Decizia a fost luată în cursul dimineţii. Va veni o comunicare oficială”, a spus social-democratul, care a precizat că manifestaţia e săptămâna viitoare pentru că încă nu există o autorizaţie.    Pleşoianu nu a comunicat câţi oameni îşi propune partidul să scoată în stradă.„Nu pot să apreciez câţi oameni vor veni. 3,5 milioane de oameni au votat PSD. Nu spun că aducem milioane de oameni în stradă. Dar pot să vă spun sigur că pot să mă duc şi singur. Trebuie să fim calmi, dar ca să ne aşezăm să discutăm împreună, este imperios necesar ca şi partea de popor care nu este a lui Iohannis, să aibă o voce“, a mai spus Pleşoianu. 

Și Lia Olguța Vasilescu a postat pe facebook următorul mesaj:

“Am văzut în strada oameni care susţin instituţiile de forţă. Instituţii care vor nu doar să aplice legea, ci să facă legea! N-ar trebui să-i vedem şi pe ceilalţi? E un miting “organizat spontan” duminică. Filialele PNL şi USR din întreaga ţară se pregătesc temeinic să aducă în Bucureşti cât mai mulţi membri de partid. Numai naivii cred că politicul nu e implicat în demonstraţiile de stradă. Toţi politicienii lor sunt acolo. Eu cred că ar trebui să organizam şi noi un miting! Noi, “ciuma roşie”, care aplicăm cel mai bun program de guvernare de până acum. Pentru că aici mă despart în opinii de Liviu Dragnea. A venit momentul să vorbim şi noi! Cred că trebuie să ieşim în strada! Parlamentul e sufrageria unor domni şi doamne fără locuinţă momentan şi avem senzaţia că îi deranjăm când venim dimineaţa la serviciu. Şi par şi un pic stresaţi că nu au avut unde sa facă duş.

S-au activat puternic. Ne-au dat numerele de telefon pe Facebook. Cele private, nu cele cu abonamente plătite din bani publici. Ca să fim înjuraţi, ameninţaţi, stresaţi. Văd că, pe pagina mea de Facebook, intră să mă denigreze şi secretarul de stat de la Ministerul Muncii demis în urmă cu o săptămână, despre a cărui activitate în slujba ONG-urilor sorosiste şi în dauna României nu am vorbit până acum. Dar va veni momentul. Nu mai amintesc nici de circul penibil al USR din Parlament, cu deputaţi care te urmăresc şi la toaleta să te filmeze cu telefonul şi să strige după tine tot felul de insulte, deputaţi care dorm de 4 nopţi în sala de plen a Parlamentului României, ca orice homeless, pentru a arăta că au cucerit cea mai importantă instituţie a statului. Nu e vorba de ordonanţă! Dacă nu era asta, era altceva. S-a încercat cu Bamboo, în aceeaşi maniera ca la Colectiv. După acelaşi scenariu… Nici măcar nu au imaginaţie… Din fericire, “n-au mai trebuit să moară oameni”, ca să se poată instala Guvernul lui. N-a mers. Acum se manipulează altfel. Şi se arestează. Pentru că asta se urmăreşte cu miniştrii care îndrăznesc să deranjeze statul de drepţi şi să corecteze o lege care a blocat administraţia locala şi centrala şi care văd că, de ieri, se aplică şi presei: abuzul în serviciu. Care poate însemna orice!

E o prostie să spui că se poate fura sub 200.000, când tu ai articole în codul penal care incriminează furtul, delapidarea, luarea de mită etc şi care se pedepsesc cu ani grei de închisoare. Nu, abuzul în serviciu e bun tocmai pentru că poate însemna orice şi se poate aplica oricui. Oricui deranjează!”, a mai scris Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri