Român arestat în Germania suspect de pregătirea unui atentat terorist. SRI a recționat

Un român în vârstă de 21 de ani a fost reținut pe aeroportul din Frankfurt, fiind bănuit de autoritățile germane că are legături cu o mişcare radicală islamistă şi că ar fi participat activ  la pregătirea unui atac terorist în Germania, au anunţat vineri Parchetul din Karlsruhe şi poliţia germană, transmite AFP, citat de Agerpres.

Românul este suspectat că a schimbat mesaje pe internet cu alte persoane în vederea pregătirii unui atac în Germania. Anchetatorii nu dispun la ora actuală de niciun indiciu cu privire la o ţintă concretă a unui eventual atac şi nici nu menţionează dacă cel arestat este afiliat unei grupări jihadiste anume.

Conform AFP, el se pregătea să plece în România în cadrul acestor pregătiri şi a fost arestat joi.

Poliţia din landul Baden-Wurttemberg a efectuat o percheziţie la domiciliul său din regiunea Heidelberg şi a confiscat documente şi date pe suport informatic.

În legatura cu informatiile aparute in presa referitoare la cetateanul roman, retinut pe aeroportul international din Frankfurt, suspectat ca pregatea un atac terorist, Serviciul Roman de Informatii a transmis următorul comunicat de presă:

„Inca dintr-o faza incipienta a investigatiilor informative desfasurate de partenerul nostru german, SRI a contribuit cu informatii relevante care au condus la masura arestarii cetateanului roman.

SRi, in calitate de autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, are ca prioritate majora prevenirea oricaror riscuri si amenintari de natura terorista, cooperand in acest sens cu celelalte institutii din cadrul SNPCT, precum si cu partenerii externi.”

Potrivit unor surse din zona de securitate, cetățeanul român locuia de foarte mulți ani în Germania și era într-o fază avansată a autoradicalizării. SRI ar fi oferit partenerilor „informații consistente și relevante”. Investigația este în derulare, iar SRI participă la acțiune.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri