Român sărac dar demn în Italia. A găsit un plic cu 1000 de euro și i-a înapoiat proprietarului

O excelentă reclamă făcută românilor care muncesc și trăiesc cinstit în Italia a fost făcută astăzi de siteul Rete8.it datorită unui român care făcut un gest de normalitate.

Siteul italian a prezentat povestea lui Alin, un tânăr care locuiește de 7 ani în Italia în localitatea Avezzano din provincia L’Aquila. Un român fără prea mulți bani având în vedere faptul că își câștigă banii de zi cu zi prin punerea la loc a cărucioarelor goale de cumpărături la un supermarket.

Jurnaliștii italieni au relatat că Alin a găsit, lângă unul din cărucioarele pe care le muta, un plic pe care scria „soldi per affitto” (bani pentru chirie), iar în momentul în care a deschis acest plic a descoperit că acesta conținea nu mai puțin de 1000 de euro.

Pentru că își făcea veacul de foarte mult timp în parcarea supermarketului românul a reușit să-și dea seama cui aparține acest plic deoarece știa din vedere pe mulți din clienții obișnuiți ai acestui centru comercial. A luat plicul și s-a dus la proprietar înapoindu-i banii de chirie pe care îi pierduse. Italianul, care credea că a pierdut definitiv suma, a rămas atât de surprins încât i-a oferit românului o mică parte din suma respectivă drept recompensă.

De lăudat este faptul că presa italiană a ales să prezinte acest caz al unui român care trăiește în Italia, care nu are resurse financiare mari, ba chiar poate fi considerat sărac, dar care a ales să nu păstreze 1000 de euro găsiți pe jos ci să-i înapoieze proprietarului de drept. Cinste lui Alin!

Vezi mai jos știrea din presa italiană.

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri