Româncă alungată din casa italianului de care a avut grijă 7 ani de zile de un nepot oportunist

Povestea de dragoste dintre un italian de 90 de ani și o româncă de 54 de ani a fost stopată în mod brutal de nepotul bătrânului care nu doar că s-a opus căsătoriei dintre cei doi dar a alungat-o pe româncă din preajma bătrânului.

Conform cotidianului Il Mattino di Padova povestea celor doi a început acum nu mai puțin de 7 ani pe vremea când bătrânul avea 83 de ani și românca 47. Italianul rezident în localitatea Tombolo din provincia Padova, se afla în vizită la o româncă care locuia cu chirie într-unul din apartamentele sale și a văzut o poză cu soacra femeii, o doamnă româncă în vârstă de 47 de ani.

Octogenearul își pierduse soția cu doi ani în urmă și a aflat că femeia din poză care i-a atras atenția era văduvă de 15 ani și locuiește la Napoli. Acesta a sunat-o pe femeie și după o lună de convorbiri telefonice și insistențe a convins-o pe văduva româncă să vină la Tombolo și să locuiască cu el. I-a făcut chiar și un contract de muncă care nu a fost pus în practică niciodată deoarece românca nu a încasat bani de la bătrân.

Timp de 7 ani de zile femeia a avut grijă de bătrân și de gospodăria acestuia, fapt confirmat chiar de prietenii italianului care au confirmat pentru presa italiană: „modul plin de iubire în care ea avut grijă de bătrân în toți acești ani și raportul emoțional care s-a creat între cei doi”.

După tot acest timp cei doi au hotărât să se căsătorească dar s-au lovit de un obstacol neașteptat. Nepotul bătrânului nu doar că s-a opus căsătoriei. El a declarat că bătrânul nu este în totalitatea capacităților mentale chiar dacă medicul acestuia îl declarase pe acesta, cu mai puțin de un an în urmă, sănătos pshihic și clinic. Mai mult nepotul a reușit să obțină un ordin de interdicție împotriva româncei, care nu mai are voie să se apropie de bătrânul italian și a fost astfel alungată din casa pe care a îngrijit-o 7 ani de zile și de lângă cel cu care vrea să se căsătorească.

„Problema este că din după-amiaza zilei de ieri, clienta mea a fost obligată să plece din casa unde locuia cu bătrânul, în urma unui ordin judecătoresc emis de Tribunalul din Padova. Dar ea nu are nimic, nu are niciun ban, o casă, acești ultimi ani fiind dedicați viitorului soț pe care l-a îngrijit mereu, dându-i medicamentele necesare și pe care l-a însoțit la spital când a fost nevoie. Nu poate să locuiască nici măcar la nora sa (nora femeii românce – n.r.), fiindcă locuiește prea aproape de bărbat. Și apoi, nu înțelegem de ce nu a fost audiată încă: este tratată în acest mod poate pentru că este româncă?”, a declarat pentru Il Mattino avocatul femeii românce care promite că se va lupta pentru a face dreptate în acest caz.

Desigur  demersul nepotului este dirijat de dorința de a nu pierde moștenirea bătrânului, una destul de consistentă, care ar reveni româncei în cazul unei căsătorii.

La mijloc, însă, se află și un testament în care este descrisă o mică avere. Bătrânul deține un depozit și câteva apartamente în localitate, toate acestea, foarte probabil, urmând să rămână nepotului, în cazul în care căsătoria bătrânului cu conaționala noastră nu are loc.

Vezi mai jos articolul din presa italiană:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri