Romii au învins țiganii. Sâmbăta aceasta românii au arătat că nu le pasă

Anunțat cu mare tam tam de partidul România Unită (PRU) mitingul desfășurat sâmbătă în Piața Universității, miting care a avut drept scop susținerea revenirii la denumirea oficială de țigani a comunității rrome, a avut un succes îndoielnic. Dacă în zielele precedente toată presa din România a preluat știrea cum că sâmbătă va avea loc un miting care va arăta susținerea românilor pentru proiectul de lege propus de deputatul Bogdan Diaconu, care propune eliminarea sintagmei rom/rrom și revenirea la denumirea de țigani, după desfășurarea mitingului a fost tăcere totală.

Singurul organ de presă care a scris 2 fraze despre mitingul de sîmbătă, 18 iulie, de la ora 16.oo este un site online pe nume glasul.info, site care relatează despre miting într-un mod mai degrabă agramat decât jurnalistic.

Partea ciudată este că susținerea de care se bucură inițiativa PRU pe facebook este una imensă, românii părând să susțină cu entuziasm ideea deputatului Bogdan Diaconu. În stradă, se pare că nu au fost mai mult de 50 de oameni care par să fie mai degrabă membrii conducerii PRU decât societatea civilă care vine alături de proiect.

Mai pe scurt, degeaba se declară românii încântați de ideea revenirii denumirii de țigan la cea de rrom, pe facebook. Când a fost vorba de o susținere reală, în stradă, nimeni nu și-a mișcat fundul să iasă în stradă pentru a îi arăta că îi pasă de confuzia creată între români și țigani/romi.

Chiar dacă propunerea legislativă a deptutatului Bogdan Diaconu este una mai mult decât rezonabilă, se pare că românii preferă să stea la umbră în această perioadă caniculară, decât să susțină orice inițiativă civică sau politică.

 

Related Articles

5 COMMENTS

  1. Ideea in sine e dementa si rasista. Indiferent cat de multi dementi ti se par pe net, in realitate acestia sunt destul de putini. E trist insa ca cei 50 ( cu tine 51 ) sunt in libertate. In nici o tara normala, dementa nu umbla libera pe strada

    • Eu cred k si mă ta a fost dementă când te-a avortat si totuși ai vazut lumina soarelui nu te-au aruncat la gunoi… în europa cretinule există termenul de TIGAN –TZIGOINER-TZINGARO-GITAN… te-ai trezit tu după beție…

    • Vad ca traiest in Spania.Ce nume au țiganii in Spania espanioltano sau au un nume care le defineste etnia care e foarte intenationalizat?

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri