Scrisoarea unui PSD-ist pentru protestatari: Nu uitați că toți suntem români

Am primit pe adresa redacției o scrisoare de la un inginer de 45 de ani care ne-a rugat să-i facilităm publicarea unui mesaj pentru sutele de mii de români care au ieșit în aceste zile în stradă. Ne-a plăcut mesajul domnului și am decis să-i publicăm scrisoarea fără alte comentarii.

“Dragi tineri care ați ieșit în stradă în București și în toate orașele țării. Și nu doar tineri ci români de toate vârstele, sute de mii de oameni care ați ales să protestați împotriva a ceea ce considerați un abuz al guvernului care acum se află la putere. Este dreptul vostru să faceți asta, drept câștigat cu sânge la Revoluție de cei care atunci au decis să înfrunte gloanțele și mai bine să moară decât să trăiască în continuare sub jugul dictaturii.

Nu spun că ordonanțele sunt excelente și nici măcar că sunt necesare. Este o polemică pe care doar justiția și Curtea Constituțională o vor descurca din punct de vedere al legalității.

Dar vă spun că ura emanată de o parte a domniilor voastre este nocivă pentru societatea pe care cu toții o vrem mai bună și mai prosperă. Nu împărțiți țara între oameni buni (anti-PSD) și oameni răi (pro-PSD). Nu diviziați românii în inteligenți și atoatecunoscători (anti-PSD) și inculți, bătrâni, asistați social sau pur și simplu manipulați (pro-PSD).

Niciodată ura și dezbinarea nu au adus ceva bun acestui popor și democrația pe care o clamați atât spune că majoritatea trebuie să decidă. Pe 11 decembrie majoritatea a decis că PSD trebuie să ia locul tehncraților în această țară. Milioane de oameni au votat pentru asta și eu mă număr printre ei.

Iar acum protestele pentru adoptarea ordonanțelor poate sunt îndreptățite. Poate nu sunt. Dar de ce îndemnați în fiecare seară la ură prin strigăte care ne definesc pe noi, social democrații din această țară ca o ciumă? Că ne place sau nu PSD este cel mai mare partid din România și este votat constant de milioane de români. Avem și noi loc în această țară, [știa de  suntem majoritari  în a vota un partid sau trebuie să plecăm pentru că nu vă convine vouă?  

Am înțeles, nu vă place partidul nostru dar ce vreți să puneți în loc? Tehnocrații pe care nu v-ați dus nici măcar voi să îi votați? PNL-ul pe care asemenea l-au abandonat chiar și proprii membrii la ultimele alegeri?

Eu nu vă urăsc dragi români care ați ieșit în stradă pentru a vă susține un punct de vedere. Renunțați la ura din limbaj și la ofensele aduse celorlalți români care au votat și cred în lucruri diferite în plan politic dar iubesc cel puțin la fel de mult ca voi această țară.

Cu stimă

Ionașcu T”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri