Ce se va întâmpla diseară în România? Cea mai mare mobilizare de la Revoluție încoace

După câteva zile de proteste în care sute de mii de români au ieșit în stradă pe străzile tuturor marilor orașe ale țării, Guvernul condus de Sorin Grindeanu și susținut de PSD a anunțat ieri că nu face nici un pa înapoi în ceea ce privește ordonanțele de urgență care sunt atât de contestate în spațiul public.

Într-o conferință de presă susținută ieri Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au spus cu subiect și predicat că în ciuda amenințărilor primite (unele din ele destul de grave) nu vor ceda și vor păstra adoptarea ordonanțelor care, susțin ei, nu au fost citite și înțelese în totalitate de cei care protestează. Cei doi au mai declarat că îi respectă pe protestatari și dreptul lor de a se exprima dar nu fac nici un pas înapoi.

Mobilizare fără precedent pentru un protest uriaș pe data de 3 februarie

Chiar dacă și pe data de 2 februarie zeci de mii de români au ieșit în stradă, pentru ziua de vineri, 3 februarie, se anunță un protest de-a dreptul uriaș în România. Rețelele de socializare sunt pline de îndemnuri la protest pentru ceea ce se a anunță a fi un o mișcare de protest record în România.

În toate marile orașe ale țării oamenii vor ieși astăzi în stradă pentru a încerca să oprească un demers al guvernului pe care îl consideră nociv pentru viitorul acestei țări. 

Protestul care va avea loc pe 3 februarie are rolul a le arăta celor de la Guvernare că marea majoritate a românilor nu vor aceste ordonanțe de urgență adoptate și că este imperios necesar să le retragă. Dacă este așa sau nu vom vedea în schimb să ne rugăm ca aceste proteste să fie pașnice și să nu apară nici un fel de violențe.   

Îi îndemnăm pe românii care ies în stradă să se delimiteze de orice formă de violență deoarece România nu are nevoie în aceste momente și așa extrem de tensionate, de instabilitate socială. Nu vă lăsați ademeniți de huliganii care vor încerca să transforme aceste proteste într-un adevărat haos social. 

Poate te interesează și:

Liviu Dragnea astăzi după încheierea CEX al PSD: Ordonanța nu oprește procesul meu

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri