Șofer român de camion, amendă vamală de aproape 1,8 milioane de euro și doi ani de închisoare în Franța

Un șofer român de camion a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru transportul pe teritoriul Franței a unei cantități de aproape 179 kg de canabis în vehiculul pe care îl conducea.

După cum relatează publicația L’Yonne Républicaine, conaționalul nostru a fost arestat săptămâna trecută pe autostrada franceză A6, în departamentul Côte-d’Or (regiunea Bourgogne-Franche-Comté), a informat joi direcția regională a vămilor.

Arestarea sa a avut loc joi, 7 septembrie, în cadrul unei inspecții efectuate de agenți ai brigăzii de supraveghere internă din orașul Dijon în asociere cu serviciul Special Mobile Scanner (SMS).

SMS reprezintă un dispozitiv de înaltă tehnologie destinat radiografierii vehiculelor și afișării conținutului acestora în mod precis și complet.

Pe autostrada A6, agenții vamali au selectat un ansamblu rutier înmatriculat în România și apoi l-au invitat pe șofer să-i urmeze până în zona localității Beaune-Merceuil, în Côte-d’Or.

Românul a prezentat trei documente de transport din Spania către Belgia sau Olanda, dintre care două erau pentru paleți cu tije sau bare metalice și altul pentru mărfuri „fragile, fără alte informații”, au explicat vameșii francezi.

Verificarea remorcii ansamblului rutier, realizată de echipa SMS, a indicat o diferență de densitate în încărcătura situată în partea de jos a remorcii.

Vameșii au inspectat apoi încărcătura și au descoperit cutii paletizate cu folie neagră opacă. Deschiderea acestora scoate la iveală 166 de pungi termosigilate care conțineau plante de canabis, „în cantitate de 179,65 kg sau având valoarea de 1.796.500 de euro”, a precizat Direcția Regională a Vămilor Dijon.

Judecat în înfățișare imediată luni, 11 septembrie, la Tribunalul Penal Dijon, conaționalul nostru a fost condamnat la doi ani de închisoare și trimis imediat în detenție.

De asemenea, i-a fost interzis accesul pe teritoriul francez timp de cinci ani și va trebui să plătească o amendă vamală de 1.796.000 de euro.

În cursul anului 2022, serviciile vamale au confiscat 66,25 tone de canabis în toată Franța, inclusiv aproape 2,7 tone de către Direcția Regională a Vămilor din Dijon.

Sursa foto: L’Yonne Républicaine

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri