Tânără din Italia, moartă la 24 de ani după ce a mâncat salam

Autoritățile italiene desfășoară investigații pentru a elucida circumstanțele tragice în care o studentă în vârstă de 24 de ani, de la Facultatea de Medicină, a murit subit la Cagliari, existând suspiciuni că decesul ar fi fost cauzat de o intoxicație alimentară.

La momentul actual, există presupunerea că tânăra ar fi decedat după ce a consumat salam contaminat cu stafilococ, conform informațiilor furnizate de Fanpage. Nicoletta Manconi a decedat cu o lună în urmă, după ce a acuzat dureri severe de stomac. Ea a fost internată și ulterior externată din spital, dar starea sa de sănătate s-a înrăutățit până la momentul decesului.

Parchetul din Cagliari a inițiat imediat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale morții și a inclus medicul care a consultat-o pe Nicoletta în rândul suspecților. Rezultatele preliminare ale autopsiei au exclus ipotezele inițiale referitoare la o posibilă peritonită sau apendicită fulminantă, indicând un dezechilibru cardiac ca posibilă cauză a decesului.

Cu toate acestea, o nouă ipoteză a fost avansată în data de 26 octombrie. Se presupune că Nicoletta ar fi putut suferi de o intoxicație alimentară cauzată de consumul de salam contaminat cu stafilococ. Salamul în cauză era depozitat în frigiderul apartamentului unde tânăra locuia alături de o colegă de cameră.

Mama tinerei, Maria Giovanna Battasi, medic de familie în Orgosolo, a solicitat imediat după decesul fiicei sale analiza alimentelor din frigider și despărțătura casei acesteia. Rezultatele analizelor au relevat o concentrație alarmantă de bacterii de tip stafilococ pe un salam pe care Nicoletta l-ar fi consumat cu o zi înainte de a se simți rău.

Probele de salam (cu data de expirare 11 noiembrie 2023) analizate de “Laboratorio chimico nuorese srl” au confirmat prezența unui număr înspăimântător de stafilococ coagulazo-pozitiv, depășind de peste trei milioane limita maximă admisă, care ar fi trebuit să fie de 1000.

Informația a fost imediat comunicată procurorului Andrea Massidda, care a mobilizat experții în igiena alimentară pentru a sprijini medicul legist Matteo Nioi în anchetă.

Parchetul din Cagliari continuă investigațiile pentru a clarifica circumstanțele exacte ale tragediei și pentru a stabili eventualele responsabilități.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri