Tânără româncă de 20 de ani ucisă de embrionul nedezvoltat al fratelui geamăm

Teodora Tudose, o tânăra de numai 20 de ani din orașul Buzău, care a fost diagnosticată cu o afecțiune extrem de rară, s-a stins luni seară, pe un pat de spital din Viena, acolo unde fusese internată în urmă cu câteva zile. Teodora a luptat cu ultimele puteri, însă inima ei s-a oprit, a transmis reporterbuzoian.ro.

Absolventă a Colegiului National „B.P Hasdeu” din Buzău, Teodora urma cursurile Facultății de Drept din București. Crescută de bunicii săi, Teo nu a avut o viața tocmai lejeră, deoarece a trebuit să stea o mare parte a vieții sale departe de părinți, care au fost nevoiți să plece o lungă perioadă de timp din țară. În ciuda acestui fapt ea era mereu jovială, permanent înconjurată de prieteni dar s-a trezit, la sfârșitul anului trecut, cu un diagnostic cumplit: encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA și anticorpi AMPA, un caz foarte rar despre care medicii au spus că este al doilea din România.

A luptat în fiecare zi să trăiască, iar alături de ea au luptat rudele și prietenii, care s-au mobilizat pentru a strânge banii necesari tratamentului costisitor de la Viena. Teodora a trecut peste multe momente în care i s-a spus că nu mai are nicio șansă. A ajuns la spitalul vienez, însă corpul său a cedat la câteva zile de la internare.

Tânăra a avut tot timpul în organism embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn, care, dezvoltat ca o tumoră, i-a distrus Teodorei sistemul imunitar și a dus la declanșarea bolii.

Boala Teodorei a apărut în toamna anului trecut, când aceasta a început să acuze dureri de cap. Doctorii au descoperit că tânăra a trăit tot timpul purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn. Cu timpul embrionul s-a dezvoltat ca o tumoră care i-a distrus Teodorei sistemul imunitar şi a dus la declanşarea bolii. Tânăra a fost operată la sfârşitul anului trecut, doctorii au îndepărtat chistul, dar din păcate nu a putut învinge boala.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri