Tinerii României e proști? Unde s-au ascuns vârfurile generației care ar trebui să schimbe România în bine?

România pare, de mai bine de 25 de ani, prinsă într-o penibilă cursă de destructurare a tot ce poate fi catalogat drept valoare. De la vlădică la opincă ne plângem cu toții de clasa politică care a pus stăpânire pe România și preferăm să emigrăm decât să luptăm cu un sistem ticăloșit care face ca la ora actuală din cele 5 milioane de contracte de muncă din România peste 1.600.000 să fie pe salariul minim pe economie.

Clasa politică s-a reformat neîncetat de 25 de ani și tinerii aduși în sistem au reușit să fure mai mult și mai bine decât neocomuniștii care au pus stăpânire pe România dupa anul 1990. Societatea românescă pare decisă să se destrame din interior pentru simplul motiv că nu are forța să promoveze în funcții de decizie decât pramatii care și-ar vinde și mamele dacă din asta ar putea scoate un ban rapid, fără să muncească prea mult.

Tinerii pe care îi denumim bombastic “de valoare” au ales să părăsească în fugă România deoarece aici nu aveau loc de scursurile sistemului care prin nepotisme și cumetrii au fost plantate la conducerea instituțiilor care ar trebui să facă să funcționeze statul român. Scursuri care acum se fac că reformează iar clasa politică printr-o rotație de cadre în interiorul sistemului. Se duc la Beciul Domnesc hoții din prima linie și promovează hoții de mâna a doua care au acceptat hoția și corupția cu umilință, din postura de cărători de serviete și culegători de frimituri din jaful făcut de șefii lor.

Ne bazăm pe DNA pentru a curăța mizeria din România dar refuzăm să vedem că sistemul de cumetrie este atât de puternic înfipt încât doar o mișcare socială de amploare ar putea zdruncina ceea ce numim corupție în România. Mișcare care nu presupune neapărat ieșitul în stradă ci poate fi făcută printr-o infuzie de caractere în conducerea instituțională  a României. O infuzie majoră de profesioniști care nu acceptă să pună în funcții pe domnișoara Tanța pentru că este fica lu’ mama, pupila lu’ tata sau amanta lu’ baronul X. Tineri care să-și suflece mânecile și care să accepte că este nevoie de sacrificiu pentru a schimba în bine această țară.

Singura mea întrebare nu este dacă sunt oameni politici gata să facă această mare schimbare. Unu doi se vor găsi pe undeva. Întrebarea este unde sunt miile de tineri români care sunt gata să lupte cu sistemul ticăloșit. Căci cei care au ales să-și facă un viitor în afara țării au decis că nu se pot bate cu politrucii care stăpânesc cu mână de fier România. Iar cei care au ales să rămână și au intrat în politică s-au transformat rapid în culegătorii de frimituri care își așteaptă rândul la marele tun care le va face viața mai bună pe seama contribuabilului român.

Așa că întrebarea mea este: Unde sunt acei tineri care vor schimba România în bine? Unde se ascund de 25 de ani generațiile care se declară pe la colțuri nemulțumite de batjocura la care sunt supuse dar care atunci când este vorba să schimbe ceva cu adevărat aleg politica struțului pentru că schimbarea presupune sacrificiu.

Unde sunt miile de tinerii intelectuali care pe lângă cultura generală vastă și inteligența nativă au în bagajul genetic dragostea de țară și cultura binelui civic nu doar cea a binelui personal? Care să se lupte parte în parte cu tații, fiii, nepoți, fiicele, cumetrii, fini, afinii, amantele, amanții, pupilele  și alte scursuri ale sistemului?

Nota: acest articol a fost preluat de pe pagina de facebook de mai jos:

Related Articles

1 COMMENT

  1. Unde sunt acei romani inteligenti carora le pasa si care vor cu adevarat sa schimbe ceva? O parte dintre ei sunt aici: https://www.facebook.com/groups/398222213720516/ , altii pe Forumul Colectiv, si tot asa. Incet, incet se strang. Ramane de vazut daca se strang si organizeaza mai repede decat trucurile politicienilor.

    Observatie: nu este niciun link catre pagina de facebook de la sfarsitul articolului

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri