Ucigașul deputatei britanice: Moarte trădătorilor, libertate pentru Marea Britanie

Monstrul  acuzat de uciderea deputatei laburiste britanice Jo Cox a fost adus astazi în fața judecătorilor britanici. Jo Cox, care avea 41 de ani, a fost împușcată și înjunghiată mortal, joi, în Birstall, West Yorkshire. Femeia se afla în campanie electorală pentru referendumul privind Brexit-ul și făcea parte din tabăra celor care susțin ca Marea Britanie să rămână în UE.

Thomas Mair a strigat  în fața Tribunalului din Westminster: „Moarte trădătorilor, libertate pentru Marea Britanie”, când i s-a cerut de către judecători  să-și spună numele.

Bărbatul de 52 de ani este acuzat de crimă, vătămare corporală gravă, deținere de armă de foc cu intenția de a ataca pe cineva și posesie de armă ofensivă. Judecătorii au decis că el va rămâne în următoarea perioadă rămâne în arestul poliției.

Deputata britanică era căsătorită și avea doi copii și intenționa să participe la o acțiune în circumscripția electorală când a fost rănită mortal. Un bărbat de 77 de ani, care i-a sărit în ajutor, a fost de asemenea înjunghiat și este internat în spital, în stare stabilă.

Acuzatul, care purta un trening gri, a refuzat să-și spună numele complet și nu a răspuns, când a fost întrebat care este adresa sa și data nașterii. Va apărea, luni, din nou în fața instanței.

Pe tot teritoriul țării s-au organizat, azi noapte, zone  de veghe și rugăciune în memoria lui Jo Cox, iar Parlamentul va fi convocat luni, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Premierul David Cameron și  liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, au vizitat circumscripția electorală a lui Cox, vineri. Prim-ministrul a declarat  că țara este „în stare de șoc” din cauza morții femeii, iar liderul laburist a descris-o pe femeie ca fiind „excepțională, minunată, foarte talentată”.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri