Home » Români de pretutindeni » Un român a călătorit cu avionul spre Italia deşi era infectat cu noul coronavirus. Reacţia autorităţilor

Un român a călătorit cu avionul spre Italia deşi era infectat cu noul coronavirus. Reacţia autorităţilor

Un român este cercetat penal de poliția italiană după ce a prezentat la intrarea în țară, pe aeroportul din Catania, un test Covid-19 pozitiv, care certifica astfel faptul că este infectat cu noul coronavirus.

Cetățeanul român născut în 1986 care locuia în localitatea Gela, din Sicilia, a ajuns pe Aeroportul Catania Fontanarossa cu un zbor din București și a prezentat un raport medical întocmit de un laborator din România care certifica pozitivitate sa față de Sars-CoV2, a anunțat luni 11 ianurie,  pe siteul propriu Poliția de Frontieră din Catania.

”Imediat, personalul medical prezent la aeroport a luat măsuri pentru a efectua un nou test rapid de antigen pentru Sars-Cov2 care a confirmat infecția”, precizează oficialii italieni.

Bărbatul a fost predate polițiștilor, care i-au întocmit dosar penal pentru încălcarea ordinelor pentru prevenirea răspândirii unei boli infecțioase.

 

Vezi și asta

Tragedie în viața unei românce din Italia: soțul italian a ucis copilul lor de 2 ani apoi s-a sinucis

Dramele românilor plecați printre străini, în mod paradoxal, pentru o viață mai bună, par să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *