Detalii incredibile din dosarul în care doi interlopi au rupt în bătaie doi polițiști români

Ieri au apărut în presa din România detalii cutremurătoare referitoare la modul în care 2 interlopi au bătut doi polițiști români.  

În cursul nopţii de 15 spre 16 ianuarie, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi crunt în plină stradă de doi interlopi cărora le făcuseră dosare penale. Jurnaliștii de la ziarul Adevărul au prezentat detalii din rechizitoriul întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

Vă reamintim că la începutul acestui an, a făcut mare vâlvă cazul celor doi oamenii ai legii din Curtea de Argeş bătuţi în plină stradă de către doi interlopi, în cursul nopţii de 15 spre 16 ianuarie. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi cu bestialitate  în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş.

Cei care i-au bătut, Mucenic Curpaş şi Cosmin Dincuţă, sunt de mai multe luni în arest preventiv şi au fost trimişi în judecată pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice. Dosarul se află pe rol la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Cosmin Dincuţă, în momentul în care i-a văzut pe poliţişti: ”Uite, bă, prietenii noştri poliţiştii”

Agresorii, Mucenic Curpaş şi Cosmin Dincuţă (supranumit Ortopedul) sunt doi cunoscuţi ai Poliţiei, cel de-al doilea fiind eliberat condiţionat din Penitenciarul Colibaşi, în noiembrie 2015. El fusese condamnat la şapte ani de puşcărie de Curtea de Apel Piteşti, în 2011, pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi şantaj, sentinţă menţinută în 2012 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Este vorba despre un dosar răsunător al DNA în care avocatul Constantin Laurenţiu, zis şi Lale, din cadrul Baroului Bucureşti, a fost arestat preventiv şi ulterior condamnat pentru agresarea şi sechestrarea unui om de afaceri, în interceptări apărând şi Dincuţă, zis Ortopedul. Pe 16 ianuarie, în jurul orei 2.45, subcomisarul Laurenţiu Iordache se afla în misiune în parcarea Bisericii Domneşti (unde erau staţionate şi două maşini de poliţie) din Curtea de Argeş, alături de agentul principal Cornel Oprescu şi martorul B.E.C., inspector de poliţie în cadrul aceluiaşi birou.

 La un moment dat, după cum se precizează în rechizitoriu, ”din direcţia Restaurantului Domnesc s-a apropiat un grup format din patru persoane, doi bărbaţi şi două femei. Cei doi bărbaţi, Cosmin Dincuţă şi Mucenic Curpaş, se aflau în stare de ebrietate. În momentul în care Cosmin Dincuţă s-a apropiat de unul dintre autoturismele de poliţie, acesta a exclamat: ”Uite, bă, prietenii noştri, poliţiştii!”.

Cosmin Dincuţă a plecat de lângă cei trei care-l însoţeau, îndreptându-se spre portiera stângă faţă a autoturismului unde se aflau Laurenţiu Iordache şi Cornel Oprescu. Interlopul Cosmin Dincuţă s-a îndreptat către cei doi, având braţele ridicate, ca şi cum ar fi vrut să-i îmbrăţişeze, afirmând ”uite-l pe prietenul meu…”, iar în momentul următor i-a lovit cu pumnii pe cei doi poliţişti. Agentul Cornel Oprescu a reuşit să se retragă câţiva paşi şi să ceară telefonic ajutorul altor colegi. Subcomisarul Laurenţiu Iordache, bătut cu pumnii şi picioarele şi după ce a căzut la pământ În scurt timp, Mucenic Curpaş a venit lângă Cosmin Dincuţă, iar cei doi au început să-l lovească cu pumnii în faţă pe subcomisarul Laurenţiu Iordache.

Ca urmare a loviturilor primite, poliţistul a căzut la pâmânt lângă maşină. Şi, după cum spun procurorii, ”Mucenic Curpaş s-a îndepărtat de Laurenţiu Iordache, timp în care Cosmin Dincuţă striga la poliţist: ”Na, Iordache, mi-ai făcut dosare penale? Ce, eşti de la gardă? Îţi dau eu gardă”. În momentele imediat următoare, Mucenic Curpaş s-a întors în direcţia lui Laurenţiu Iordache, care era căzut la pământ, afirmând: ”Ce mă, ăştia sunt gabori?!”, lovindu-l de mai multe ori cu pumnul în zona corpului.” Cosmin Dincuţă a încercat să îl lovească şi pe al treilea poliţist, însă a renunţat. Şi-a reluat însă agresiunile asupra lui Laurenţiu Iordache alături de Mucenic Curpaş. Cei doi l-au tras pe poliţist de lângă maşină şi l-au lovit minute în şir cu pumnii şi picioarele. La un moment dat, subcomisarul Iordache a reuşit să scape.

Mucenic Curpaş, alături de un martor, au încercat să îl oprească pe Cosmin Dincuţă, însă acesta din urmă s-a smucit din braţele lor şi a fugit spre Laurenţiu Iordache, lovindu-l din nou. Unul dintre agresori a strigat către un agent: ”Hai că şi tu mi-ai făcut dosare penale. Stai să vezi ce păţeşti” Cu câteva minute înainte de sosirea primului echipaj de poliţie solicitat ca sprijin, agentul Cornel Oprescu a încercat să îi distragă atenţia lui Dincuţă, numai că acesta din urmă l-a ameninţat: ”Hai că şi tu mi-ai făcut dosare penale. Stai să vezi ce păţeşti.” Incredibil e faptul că Dincuţă a continuat să îl bată pe subcomisarul Iordache şi după ce la faţa locului a apărut un prim echipaj de poliţie, fiind cu mare greutate imobilizat.

Celălalt agresor, Mucenic Curpaş, a fugit, însă a fost prins în aceeaşi noapte. Ofiţerii şi jandarmii care i-au păzit pe interlopi au fost ameninţaţi După cum scrie negru pe alb în rechizitoriul întocmit de procurori, ”în timpul în care inculpatul Cosmin Dincuţă s-a aflat la sediul Poliţiei Curtea de Argeş, acesta a adresat injurii şi ameninţări la adresa organelor de poliţie şi de jandarmerie care îl păzeau, atitudinea acestuia fiind înregistrată prin intermediul unui telefon mobil, aşa cum rezultă şi din procesele-verbale încheiate în acest sens şi care se află la dosarul cauzei.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri