Mesaj dur al lui Dacian Cioloș la adresa “inamicilor României”

În contextul polemicii publice care se poartă pe seama ordonanțelor de urgență care ar urma să modifice Codul Penal premierul Dacian Cioloș a ținut să transmită un mesaj extrem de dur prin care a precizat că din punctul lui de vedere cei care doresc răul României se află în țară și nu la Bruxelles.

De ce crede Cioloș că inamicii se află în interior

Vezi mai jos mesajul lui Cioloș postat pe facebook:

„România se străduieşte de ani de zile să arate că este în măsură să-şi asigure independenţa Justiţiei şi Statul de Drept şi când, în sfârşit, acest lucru se întâmplă, o mână de politicieni încearcă să submineze această realizare.

Anul trecut am făcut paşi hotărâţi înainte pentru consolidarea progreselor în Justiţie şi pregătirea asumării instituţionale a acestui proces, iar direcţia corectă este punctată în raportul MCV.

De altfel, în 2016 am făcut şi demersuri diplomatice susţinute pentru a explica progresele obţinute şi chiar am primit asigurări că renunţarea la acest mecanism de monitorizare pe Justiţie se apropie.

Reformele în Justiţie nu sunt realizate pentru a face pe plac Comisiei Europene sau altor state, ci pentru ca România să-şi asigure, fără o monitorizare externă, o justiţie care funcţionează independent şi eficient, în interesul cetăţenilor, pentru a consolida democraţia şi dezvoltarea economică a ţării. O justiţie care să se afle în afara unor interese de grup şi imposibil de timorat de politicieni aflaţi vremelnic la putere.

Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, arată că “inamicii României” pe acest subiect erau în interiorul ţării nu în afara ei, cum în mod fals au lăsat unii să se înţeleagă.

Protestul în stradă al atâtor mii de români a arătat că progresele obţinute în lupta anticorupţie nu mai pot fi şterse cu buretele, pe ascuns, prin Ordonanţe de urgenţă scrise cu dedicaţie pentru o mână de politicieni.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri