Trei români condamnați la 10 ani de pușcărie în Marea Britanie pentru trafic de ființe umane

Frații Ionuț și Cristian Stan, împreună cu prietenul lor Cristian Vasile au fost condamnați la peste 10 ani de închisoare, în total, de Curtea Coroanei din Preston, joi, 9 martie a transmis BBC.

Cei trei conduceau nu mai puțin de patru bordeluri care funcționau în orașe din Lancashire, estul Angliei și procurorul de caz a susținut  în fața judecătorilot că cei trei conduceau „o afacere extrem de profitabilă” din exploatarea sexuală a femeilor.

Autoritățile care au documentat acest caz au stabilit că șeful operațiunii de prostituție clandestină era Cristian Vasile. Acesta gestiona bordelurile și primea telefoane de la clienți cărora le făcea rezervări. De asemenea, Vasile avea relații intime cu două dintre femeile pe care le exploata în bordeluri, au mai constatat anchetatorii.

Dovezile împotriva românilor au fost copleșitoare, a declarat procurorul. În telefoanele confiscate de poliție apăreau „meniuri pentru servicii sexuale” care erau publicate și pe diverse site-uri pentru adulți.

Potrivit anchetatorilor, Ionuț Stan fusese plecat în România pentru o perioadă de timp și primea în continuare o parte din profituri. O sumă însemnată de euro și lire sterline au fost transferate de complicii săi către el în România.

Cristian Vasile a primit cinci ani de pușcărie, pentru incitare la prostituție și trafic de persoane. De asemenea, Ionuț Stan a primit trei ani și patru luni de închisoare pentru trafic de ființe umane, iar fratele lui, Cristian Stan, a fost condamnat la trei ani și două luni pentru trafic de ființe umane.

Cei trei au fost arestați în noiembrie 2016, în urma unei razii la o adresă din Blackburn, care s-a dovedit a fi unul dintre cele patru bordeluri coordonate de români. Două femei de 20 de ani au fost găsite, suspectate de a fi traficate în Marea Britanie din România dar cele două au refuzat să facă plângere împotriva proxeneților și să spună ceva împotriva lor.

În urma anchetei s-a stabilit că cei trei aduceau femei din România pe care le exploatau sexual.

„Acești oameni sunt criminali periculoși care nu aveau nici un fel de considerație față de victimele lor”, a declarat detectivul Tony Atkins, de la unitatea pentru sclavie modernă și trafic de ființe umane din Lancashire.

Vezi aici articolul prezentat de BBC.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri