Ministrul Justiției a declarat astăzi că vrea adoptarea OUG pe amnistie prin asumarea răspunderii Guvernului

În ciuda unei polemici aprinse pe tema ordonanțelor care vor modifica codul penal, ministrul justiției a avut astăzi o declarație care poate părea extrem de curajoasă. Guvernul ia în calcul, tot mai mult, decizia de a-și asuma răspunderea în Parlament pe OUG pentru grațiere și modificarea Codului Penal. Executivul e dispus să facă asta, a anunțat ministrul Justiției, Florin Iordache.

Florin Iordache a declarat, pentru Digi24, că va anunţa personal decizia şi că, în ceea ce-l priveşte, ar prefera adoptarea acestora prin asumarea răspunderii Guvernului.

Proiectele cunoscute, cele care au provocat numeroase reacţii negative, ar putea avea o altă formă luni. Este foarte posibil ca acestea să se transforme într-un pachet de legi pentru domeniul justiţiei. În acest pachet ar putea fi incluse şi prevederi pentru modernizarea penitenciarelor, de exemplu.

Angajarea răspunderii Guvernului presupune prezentarea legii sau a pachetului legislativ în Parlament. Dacă nu este depusă o moţiune de cenzură sau dacă aceasta este depusă şi nu este adoptată, se consideră asumată răspunderea Guvernului. Opoziţia a anunţat că intenţionează să depună o moţiune de cenzură, dar nu are forţa necesară adoptării acesteia.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri