Prima reacție a Ministrului Jusțiției după avizul negativ dat ordonanțelor de CSM

Florin Iordache a avut astăzi prima reacție publică după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat, miercuri, un aviz negativ ordonanțelor privind amnistia și grațierea în forma propusă de Guvern.

Întrebat dacă va ţine cont de avizul negativ dat de CSM, ministrul Florin Iordache a dat un răspuns evaziv, spunând că abia luni Ministerul Justiţiei va lua o decizie, când se va termina perioada de consultare publică.

Ce a declarat Florin Iordache pe tema ordonanțelor și a avizului negativ

“Se vor termina consultările luni şi, în urma acestor consultări, vă anunţăm punctul de vedere al ministerului. Mai aşteptăm şi alte puncte de vedere nu doar al CSM-ului. Acesta este un aviz consultativ, înţeleg că s-au pronuntat pe urgenţă, aici este singura discuţie. În rest oportunitatea este clară şi modul în care considerăm să modificăm cele două proiecte. Luni cand vom termina dezbaterile anunţăm un punct de vedere”, a declarat Florin Iordache la Realitatea TV.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a întrunit  miercuri, și a analizat solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse, iar în urma deliberărilor, a dat un aviz negativ.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri