Tragedie în Italia, 13 morți și doi copii grav răniți după ce o telecabină s-a prăbușit de la mare înălțime

O telecabină plină cu turiști s-a prăbușit duminică, 23 mai, la Verbania, în Piemonte. Cablurile au cedat și telecabina, care circula pe traseul Stresa-Alpino-Mottarone, a căzut în mijlocul pădurii. 13 persoane au decedat, iar doi copii în condiții deosebit de grave au fost transportați la Spitalul Regina Margherita din Torino, informează Il Messaggero.

Conform unor prime reconstituiri un cablu a cedat la o distanță de aproximativ 100 de metri înainte de ultimul stâlp, într-unul dintre cele mai înalte puncte ale traseului. La bordul telecabinei erau 15 persoane.

O mașină de pompieri s-a răsturnat în timp ce urca spre locul accidentului, dar nu s-au înregistrat răniți. Toate drumurile care duc spre locul tragediei sunt închise pentru a permite ajutoarelor să intervină mai repede.

Închisă în 2014 pentru o revizie generală, redeschiderea telecabinei a fost inaugurată la 13 august 2016. Lucrările au costat 4 milioane de euro și au fost realizate de compania Leitner din Vipiteno. Revizia a inclus o serie de intervenții extraordinare, inclusiv înlocuirea motoarelor, tablourilor electrice, echipamentelor electronice, transformatoarelor.

După perioada de lockdown, telecabina a fost redeschisă pe 24 aprilie 2021, și azi a fost una dintre primele duminici cu mulți turiști care au urcat de la Lago Maggiore în vârf, pentru a se bucura de priveliște.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri