Viață de pensionar în România. A sunat la 112 și a spus simplu: Mor de Foame

 Despre bătrânii României și despre modul în care sunt tratați de statul român s-ar putea scrie adevărate romane. Este cazul Vasilicăi Tănase, o bătrână de 82 de ani, mama a doi celebri muzicieni ai orașului Buzău și ai României, a cărei poveste a fost prezentată de jurnaliștii de la publicația Adevărul.

 Vasilica Tănase este mama a doi mari instrumentiști originiari din Buzău pe nume Nuți și Sile Tănase. La numai 22 de ani s-a mutat din Brăila la Buzău unde s-a măritat și a început să-și construiască o viață. A muncit ca femeie de servici și a făcut orice ca să-și vadă realizați cei doi copii. A reușit iar cei doi copii au urmat Conservatorul din București, unul devenind pianist iar celălalt compozitor și chitarist de succes. Copii ei au lucrat cu aproape toate vedetele muzicii ușoareromânești, cei doi fiind  extrem de apreciați pentru munca lor.

Din păcate pentru Vasilica viața s-a dovedit a-i fi potrivnică. Prima dată i-a murit soțul, în anii 80, iar după revoluție și cei doi copii. Amândoi s-au stins în Norvegiaunde își găsiseră contracte bune pentru prestații artistice. Amândoi au murit în urma unor afecțiuni cardiace ca și tatăl lor, unul la 49 și unul la 51 de ani.

Ajunsă la 81 de ani, Vasilica Tănase este obligată să trăiască dintr-o #Pensie de 470 de lei care nu îi ajunge să-și plătească nici întreținerea și medicamentele.Bolnavă și singură, pe bătrână a apucat-o deznădejdea și la începutul anului a sunat la 112 comunicându-le simplu operatorilor de la Serviciul de Urgență că nu mai are ce mânca și că moare de foame.

Operatorii de la 112  au dat cazul poliției locale și câțiva lucrători de acolo s-au prezentat la apartamentul bătrânei. Au găsit-o într-o stare deplorabilă, alături de singurul suflet care îi mai este alături, o cățelușă. Polițiștii au pus mână de la mână și i-au luat bătrânei niște mâncare cât să-i ajungă câteva zile. Orez, făină, lapte, ulei și niște copănele pentru care bătrâna le-a mulțumit cu cerul și pământul.

Și asistenții sociali de la primărie i-au oferit posibilitatea să beneficieze în fiecare zi de o masă caldă iar membrii unei asociații nonguvernamentale o vor ajuta să-și obțină certificatul de handicap care îi va aduce un venit în plus și probabil un însoțitor care să aibă grijă de ea. Mai mult, elevii de la un renumit liceu au pus mână de la mână pentru a-i cumpăra bătrânei cele necesare.

Gesturi frumoase care nu pot acoperi însă decât drama unei singure bătrâne din România care la 82 de ani a ajuns, bolnavă și singură să fie nevoită să trăiască dintr-o pensie de 470 de lei. Sunt mii poate zeci de mii de bătrâni ai României în situații asemănătoare, unii poate chiar mai rele. Pe ei cine îi ajută?#Romani de pretutindeni

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri