Ambasadorul Marii Britanii – nu e treaba ambasadelor legislația internă a României

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat vineri, la Alba Iulia, că  organizarea unui referendum pe tema amnistiei și grațierii  este o problemă internă a României, diplomatul arătând că ar putea fi împărtășită experiența britanică în această privință și că este important ca toate părțile interesate să aibă o discuție transparentă, în care să-și expună punctele de vedere a relatat Agerpres.

‘Nu este pentru diplomații străini de a spune care trebuie să fie legislația. Este ceva pentru România (…) și cred că este important să aibă toți puncte de vedere, toate părțile interesate în această privință’, a afirmat ambasadorul, care a răspuns în limba română întrebărilor adresate în cadrul unei conferințe pe care a susținut-o la Universitatea ‘1 Decembrie 1918’.

Ambasadorul a mai precizat  că Marea Britanie are o colaborare veche cu Ministerul Justiției și cu instituțiile de justiție și poliție din România și că ar putea exista un schimb de experiență în ceea ce privește modalitatea rezolvării situației supraaglomerării închisorilor, despre care cunoaște faptul că este o problemă reală.

Punem la dispoziție experiența britanică în această problemă

‘Ministerul Justiției a explicat că este o problemă aici în ceea ce privește populația din închisori, care este mai mare decât capacitatea. Este o problemă nu numai pentru România. În Marea Britanie am adoptat diferite soluții, de exemplu închisori private sau alternative pentru închisori — brățări electronice. Suntem absolut gata să discutăm cu autoritățile române experiența noastră. Poate să fie interesantă și folositoare pentru România, poate să nu fie (interesantă experiența britanică—n.r.) pentru România’, a declarat ambasadorul.

Brummell a menționat că el crede că este important ca discuțiile să includă toate părțile interesate și care au un rol în astfel de decizii. El a apreciat că e necesară ‘o discuție transparentă, care include toate punctele de vedere’.

Rămânem prieteni ai României chiar dacă ieșim din UE

În ceea ce privește ieșirea țării sale din UE și relația cu România pe viitor Brummell a spus: “33 de milioane de persoane au votat si majoritatea au votat pentru a iesi. Noi, fiind o tara democratica, trebuie sa respectam votul, deci sarcina mea este sa sprijin aceasta iesire. Iesim din Uniunea Europeana, nu din institutiile UE, nu iesim din Europa. O sa fim un prieten pentru Romania si pentru alte tari din Uniunea Europeana. Un alt aspect important in sarcina mea este de a dezvolta in continuare legaturi. Pentru aceasta sunt aici la Universitatea ‘1 Decembrie 1918’ din Alba Iulia pentru ca legaturile dintre universitati din Marea Britanie si Romania sunt foarte importante”, a afirmat Paul Brummell, citat de Mediafax.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri