Cea mai completă lucrare pentru notari apărută în 2018. Activitatea notariala. De la teorie la practica

Ce se afla intre teorie si practica? In cazul activitatii notariale, ar trebui sa fie experienta. Doar ca aceasta se acumuleaza in ani, si nu intotdeauna intr-o maniera placuta si productiva. Putem afirma ca astazi notariatul roman cunoaste cea mai frumoasa si judicioasa dezvoltare din istoria sa. Aceasta a implicat insa si cresterea numarului procedurilor care pot fi indeplinite de notarul public si a dificultatii instrumentarii lor. Daca luam in considerare desele schimbari legislative si standardele tot mai riguroase ale publicului care beneficiaza de serviciile notariale, obtinem un tablou cvasicomplet al dificultatilor cu care se confrunta notarul public, in general, si notarul public stagiar si debutant, in special.

„Activitatea notariala. De la teorie la practica„  de Barbieru Nicoleta, și Codrin Macovei, ediția 2018 poate fi achiziționată de pe cea mai mare librărie online din România. Vezi aici prezentarea completă și prețurile. 

De asemenea această lucrare poate fi găsită și pe librăria online  Libris aici.

Ce cuprinde lucrarea „Activitatea notariala. De la teorie la practica„ 

Lucrarea este structurata in 42 de sectiuni, care prezinta activitatea notariala pornind de la regulile generale privind procedurile notariale, principale acte notariale, toate procedurile notariale si pana la aspectele exterioare publicului neavizat, cum ar fi evidentele biroului notarial, statistica activitatii notariale, registrele nationale notariale, corespondenta oficiala in activitatea notariala, arhivarea documentelor, aspecte de interes din publicitatea imobiliara pentru functionarea biroului notarial. Fiecare sectiune trateaza subiectul abordat prin prezentarea sintetica a normelor legale aplicabile, prin realizarea de modele de interes pentru situatiile cele mai des intalnite in practica si prin selectarea principalelor texte de lege incidente pentru bunul studiu ulterior al notarului public.

Publicul tinta
Lucrarea se adreseaza:
– notarilor stagiari;
– notarilor debutanti;
– candidatilor care se pregatesc pentru concursul de dobandire a calitatii de notar stagiar, pentru examenul de definitivat pentru notarii stagiari sau pentru examenul de admitere in functia de notar public pentru persoanele care au cel putin 6 ani vechime intr-o functie de specialitate juridica;
– candidatilor care se pregatesc pentru concursul de schimbare a sediilor birourilor notariale;
– studentilor de la licenta si master in pregatirea unor materii care trateaza activitatea notariala.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri