Ele sunt cele două românce ucise la Naro, în Sicilia, în case diferite

Două românce din Sicilia au fost găsite moarte în locuințele lor din Naro, în provincia Agrigento din Sicilia. aflate la mică distanță una de alta în noaptea de joi spre vineri, 4 ianuarie 2024. Se anchetează pentru dublă crimă, mai mulți conaționali din localitate sunt în prezent audiați.

Maria Rus, în vârstă de 57 de ani, a fost descoperită carbonizată în urma unui incendiu izbucnit în locuința ei situată în vicolo Aveina, în jurul orei 2:00.

Pompierii din Agrigento, ajunși la fața locului, au stins flăcările și au descoperit corpul femeii. Maria Rus, de naționalitate română, era de mult timp rezidentă în Naro.

Trupul carbonizat al Mariei era la pământ, lângă uşă. Poate că încercase să scape. La mică distanță a fost găsit incendiat un fotoliu, care ar putea fi punctul de plecare al incendiului.

La aproximativ 150 de metri distanță, într-o altă locuință situată pe via Leonardo Da Vinci, aproape de biserica Sant’Erasmo, o a doua femeie româncă, Delia Zărnescu, în vârstă de 58 de ani, a fost găsită fără viață, într-o baltă de sânge.

Cine era Maria Rus

Maria Rus se stabilise în Italia de mulți ani și era în divorț cu soțul său, care revenise în țară. O fiică a celor doi, Marcela Rus, locuiește tot în Naro. Florin Rus, soțul femeii decedate, a declarat, citat de Știrile ProTV: „În fund pe fotoliu au găsit-o, numai după lanțuri au cunoscut-o, că avea două lanțuri de aur”.

Cine era Delia Zărnescu

Tot pompierii au găsit, la scurt timp, trupul celei de-a doua femei, Delia Zărnescu, de 58 de ani. La nici două sute de metri de locuința primei femei, victima zăcea într-o baltă de sânge, în casa ei. Avea răni teribile pe corp, posibil din încercarea disperată de a se apăra. Delia Zărnescu locuia singură, după ce soțul ei italian murise în urmă cu trei ani. Vorbise la telefon cu sora ei din România cu numai câteva ore înainte să moară.

Sora femeii decedate a declarat, potrivit Știrile ProTV: „Era bine, era perfect rațională, zicea că are o proprietate în România pe care o va vinde și va investi în Italia. Avea o casă frumoasă, a italianului, se descurca, avea pensie de urmaș”.

În localitatea respectivă din Sicilia locuiesc aproximativ 600 de români. Doi români, care s-ar fi întâlnit seara trecută cu victimele, au fost duși la audieri.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri